• Csodálatos környezet

  • Apartmanok, sátor és lakókocsi helyek

  • Gondozott strand

Naturista Camping és Strand Gárdony

Ősidők

A nyolcvanas évek elején a  Velencei-tó naturistái belefáradván a rendszeres hétvégi Délegyházi zarándoklatokba, elkezdték keresni  a tó környéken  a nudizásra alkalmas helyet. Több próbálkozás  (Cserepes sziget, Pákozdi nádas,) után, végül a Gárdonyi- félszigeten  találtuk meg az ideális helyszínt.  Magyarország másodikként létrejött naturista strandjának  létjogosultságát bizonyította az eltelt 29 esztendő.

A kezdetekben még rajtunk kívül a hajdani NDK polgárai éppúgy itt strandoltak, mint a holland, osztrák, svéd, stb naturisták. Hétvégenként 700 – 900 ember szorongott a betoncsíkokon, illetve a két öböl közötti akkor még füves területen.

Aztán a külföldiek elmaradtak, a füves területet benőtte a nád, és a sás, de a hazai törzsközönség kitartott. Nemrégiben a terület értékesítve lett, (Spanyol befektető vásárolta meg,) így bizonyossá  vált a tény, hogy új helyszínen KELL ! megmenteni  a naturista jövőt. Erre alapozva két helybeli vállalkozó (egyikük a hazai naturista mozgalom egyik alapítója) megvásárolt egy, a félsziget közvetlen szomszédságában fekvő, és csodálatos természeti adottságú kempinget.

Jelenkor

Naturista Campingünk az ország 5. olyan kempingje, amely természetes víz partján fekszik. A velencei – tó déli partján helyezkedik el Gárdonyban, a központtól és a vasútállomástól mintegy 200 méterre, ennek ellenére nyugodt, csendes nyaraló övezetben. Egy kilométeres körzetben termálfürdő, posta, éttermek, fagylaltozók, bevásárló központok, szépség szalon, kerékpár kölcsönző, lovarda, templom található.

A kemping 9.000 m2 - én – szemben a Velencei-hegységi panorámával - saját stranddal és 29 parcellával rendelkezik, ahol sátorhelyek, valamint lakókocsi beállók egyaránt megtalálhatóak elektromos áram csatlakozóval. Ezen kívül még rendelkezésre áll a vendégek részére három darab 4 fős és két darab 6 fős külön álló faház is. A bungallók külön rendelkeznek masszázs zuhanyzóval és wc -vel.

A kemping felszerelése: wc, zuhanyzó, mosdó, mosókonyha, főzőkonyha, sportpályák, gyermekjátszó, büfé.

Szabadidőben kosár -, és kézilabda pálya várja a sportolásra vágyókat. Akár rossz idő esetén is, fedett terasszal ellátott grillezésre, sütésre, és bográcsozásra is lehetőség van.

A biztonsági előírásoknak megfelelően felszerelt csónakot tudunk biztosítani a nádasok élővilágának felfedezésére vágyóknak.

A víz mélysége gyermekek számára is megfelelő, a bejáratnál kb. 40 cm. Az átlag mélysége 1,60 méter.

Várunk Benneteket szeretettel a Velencei tónál!

                                    Raffer Tímea